В Стара Загора отбелязват Международния ден на редките болести

На 29 февруари ще отбележим Международния ден на редките болести - #RareDiseaseDay под мотото: “Редките са много, силни са и имат достойнство. Палец нагоре, подкрепи ги и ти“.

В Стара Загора отново ще изразят съпричастност към хората с редки болести и ще се присъединим към световните инициативи в тяхна подкрепа, заявяват организаторите.На 28 февруари от 13:00 до 16:00 часа ще се състои семинар по редки болести  на тема „Диагностика, лечение, рехабилитация и психосоциална подкрепа” в Аулата на Медицински Факултет при ТрУ Ст.Загора. Участват  доц. Руска Паскалева, д-р Рени Колева, д-р Росица Лавчева и Радостина Азманова.

Организатори и партньори: Национален алианс на хората с редки болести, Асоциацията на студентите медици в Стара Загора, Рехабилитационен център “Кинезе-3”, Tiens, Сдружение на Тарловите пациенти в България-Лечение без граници, Сдружение “Самаряни”

На 29 февруари от 9:30 до 13:30 часа е  Ден на отворените врати в Рехабилитационен ценър "Кинезе - 3", където ще има преглед и консултации от доц. Паскалева за пациенти с редки болести. Телефон за запазване на час: 0887 39 93 47.
Партньори: Рехабилитационен ценър "Кинезе - 3", Национален алианс на хората с редки болести, Сдружение на Тарловите пациенти в България-Лечение без граници, TIENS, Сдружение “Самаряни”

От 11:00 до 13:00 часа в МОЛ Галерия ще бъде отбелязан Международният ден на редките болести.
Партньори: Сдружение “Самаряни”, Сдружение на Тарловите пациенти в България-Лечение без граници, Национален алианс на хората с редки болести, МОЛ Галерия

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top