19-годишен задигна лек автомобил, докато е в изпитателен срок

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.Й., на 19 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 17.02.2020 г., в  Стара Загора, противозаконно е отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Фолксваген Голф 5“, от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение да го ползва, като превозното средство е било изоставено без надзор и деянието е извършено повторно - престъпление по чл.346 ал.2 вр. ал.1 вр. чл.28 от Наказателния кодекс.

На 16.02.2020 г., в. Стара Загора, късно вечерта, пострадалият паркирал собствения си лек автомобил пред жилището си.  Когато си лягал, свидетелят видял, че колата е на паркинга. В ранните часове на 17.02.2020 г., обвиняемият Г.Й. се намирал в района, в който било жилището на пострадалия. Той  харесал лекия автомобил и решил да го отнеме. Г.Й. отворил превозното средство и намерил в него резервния контактен ключ. Той привел колата в движение и я подкарал по улиците на Стара Загора. След настъпила повреда, обвиняемият изоставил автомобила в кв. „Лозенец“, където живеел. На сутринта пострадалият подал сигнал в полицията за отнетия автомобил, който бил издирен.

Обвиняемият е осъждан за умишлени престъпления от общ характер. Деянието на 17.02.2020 г. е извършено в условията на повторност, в изпитателния срок на предходно осъждане

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top