ТЕЦ „Контур Глобал Марица Изток 3“ беше отличен със Сребърен знак за дарителство за 2019 г.

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ беше отличен със Сребърен знак за 2019-та година от Фондация „BCause” за развитието на програми за регулярно дарителство на служители си. През миналата година служителите на компанията дариха по ведомост 30 000 лева в полза на 5-те външни каузи, които те подкрепят от 2014 г. насам.

Програмата за дарителство по ведомост съществува в „КонтурГлобал Марица Изток 3“ вече шест години като служителите имат възможност да подкрепят ежемесечно, със сума по желание, своя любима кауза. В края на всяко полугодие, компанията удвоява дарените от служителите суми. Каузите, които работещите в „КонтурГлобал Марица Изток 3“ подкрепят са: Стипендиите „Готови за успех“ в подкрепа на младежи-отличници без родители, Център за деца с аутизъм и други генерализирани разстройства в развитието „Алтернатива“, Спасителен център за диви животни на Зелени Балкани, „Детството не бива да боли“ в подкрепа на деца, пострадали от насилие, Спасяване на бебета от изоставяне.

През последните месеци служители на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ бяха изключително активни и взеха участие в няколко инициативи. През месец декември хората, работещи в електроцентралата събираха дълготрайни храни в подкрепа на Социалната кухня в Стара Загора, която обслужва социалнослаби не само в града, но и от околните села. Служителите на КонтулГлобал в офиса на компанията в София пък закупиха ценни консумативи за Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с и без увреждания в Стара Загора. Благотворителните акции на служителите бяха вдъхновени от Световния ден на доброволчеството, който се отбелязва на 5-ти декември.

„Нашите служители добре разбират значението на думата „отговорност“. Ние носим отговорността да произвеждаме ток за българските домакинства и бизнес, но не забравяме, че разполагаме с потенциал да дадем добавена стойност на услугите си към обществото и по други начини. Важна част от тях е подпомагането на нуждаещи се хора и центрове, които за съжаление са в постоянна нужда от финансов и материален ресурс за нормалното си съществуване. Сребърният знак за дарителство означава, че усилията ни не са останали незабелязани и ние трябва да продължим работата си в тази посока“, каза Надя Синигерска – Бохорова, мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред най-големите работодатели и най-щедрите дарители в района на Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top