Осъдиха на четири години затвор рецидивист, извършил грабеж и причинил средна телесна повреда на жена в Стара Загора

Наказание от четири години „лишаване от свобода“, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим получи Д. Г. от гр.Стара Загора, след като Окръжен съд – Стара Загора на основание чл.382, ал.5 от НПК предложи на обвиняемия, защитника му и представителя на Окръжна прокуратура – Стара Загора във внесеното в съда споразумение да бъдат извършени промени досежно размера на наказанието, като същият бъде увеличен, тъй като 35-годишният обвиняем вече е осъждан за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив.

Страните не възразиха спрямо предложените промени, след което съдът одобри споразумението. По силата на същото Д. Г. се признава за виновен в това, че на 14.12.2019 г. в град Стара Загора е отнел чужди
движими вещи, собственост на дружество с ограничена отговорност с адрес на управление Стара Загора - пари в банкноти и монети на обща стойност 38,30 лева от владението на П. С., с намерение противозаконно да ги присвои, като за запазване на владението върху вещите е използвал сила. Грабежът е извършен в условията на опасен рецидив и е придружен със средна телесна повреда, причинена на пострадалата П. С., изразяваща се в трайно затруднение на движението на левия крак /счупване на лявата срамна кост на таза/. Грабежът е извършен в магазин за хранителни стоки, стопанисван от дружеството.

Пред съда обвиняемият декларира, че съзнава написаното, разбира последствията от споразумението, съгласен е с тях и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top