Събраха 31 хил.лева за изграждане на социално-милосърден център в Стара Загора

31 000 лева бяха събрани в подкрепа на проекта „Възстановяване и обзавеждане на социално-милосърден център "Свето Благовещение “ в Стара Загора. По време на третия рожден ден на Ротари клуб Стара Загора – Берое.

Каузата има за цел да осигури грижа за социално слаби хора, семейства и деца,  да предложи храна и подслон, просвещение и образованост, лечение и здравни грижи.

Сградата, в която ще се помещава центърът, е собственост на Старозагорската митрополия и се намира южно от църквата „Свето Въведение Богородично“. Проектът за Социално-милосърден център ще бъде реализиран с усилията на ротарианци, Старозагорска митрополия и община Стара Загора.

Събитието беше отбелязано на стилното тържество със 180 гости, между които представители на 33 ротариански клуба, бизнес средите, местната власт и много приятели.

Ротарианският химн изпълни звездата на българския джаз Васил Петров, който беше гост на празника на клуба. Събитието благослови старозагорският митрополит Киприан. За личен принос към Фондация Ротари бяха наградени Петя Колева и Христофор Бунарджиев, а значка за членство в клуба получи Мария Жекова.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top