Без сериозни щети след бурния вятър и снеговалеж в Стара Загора

На Горещия телефон за сигнали на Община Стара Загора са постъпили сигнали за паднали клони на дървета, навявания по пътното платно. Почистващите фирми, отговарящи за пътната мрежа в града и селата, са работили цяла нощ. Екипи на общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“ и регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са се отзовали на десетки обаждания за паднали клони и счупени от ураганния вятър дървета в града и към селата Могила, Дълбоки и Горно Ботево, както и до разклона за Памукчии.

Силният вятър е съборил пътни знаци, оградни пана на строителни обекти, както и е разместил ограничителите при временното кръгово кръстовище по ул. „Калояновско шосе“.  Постъпил е сигнал и за клатещ се билборд в района на кръстовището на бул. „Славянски“ и ул. „Стефан Караджа“.

Граждани са информирали и за нарушено електрозахранването към старозагорските квартали „Лозенец“ и „Кольо Ганчев“.  Работи се по отстраняване на проблеми в мрежата и в селата Сладък Кладенец,  Лясково и Хан Аспарухово. 
Уличната мрежа в Стара Загора се обезпечава от 14 машини и е обработена срещу заледяване, няма информация за закъсали автобуси от градския транспорт. Зимното поддържане и снегопочистване в града през зимния период се извършва от ДЗЗД „Грийн партнърс“ – БКС. За старозагорската пътна мрежа от IV-ти (четвърти) клас отговаря „Трейс – Пътно строителство“ АД.

Информацията за обстановката може да се подава до оперативния дежурен на Община Стара Загора и звено „Градска мобилност“ на следните телефони: 042 250 005; 042 614 613; 0885 901 212; 042 614 821; 0884 708 667, както и към Горещ телефон за сигнали 0800 157 37.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top