Кукленият театър в Стара Загора с четири номинации за “ИКАР“

Държавен Куклен театър - Стара Загора е с четири номинации за наградите ИКАР 2020.

Съюзът на артистите в България днес обяви номинациите за наградите. Отличията ще бъдат връчени на 27 март, Международния ден на театъра. Комисията, определила номинациите за драматичен театър: проф. Снежина Танковска (режисьор и педагог), доц. Мария Диманова (сценограф и педагог), д-р Ина Божидарова (театровед), д-р Албена Тагарева (театровед), Пламен Манасиев (актьор), Мария Касимова – Моасе (журналист), Славчо Николов (композитор), Спас Спасов (консултант).

"Последният човек" на Държавен куклен театър - Стара Загора, реж. Веселка Кунчева е отличен с три номинации "Икар" 2020 в категориите: Сценография - Мариета Голомехова Майсторско техническо осъществяване Авторска музика - Христо Намлиев и Милица Гладнишка Комисията, която взе решение за номинациите в категориите за Куклено изкуство е в състав: : Георги Спасов – актьор , Жени Лачева – сценограф, Ирослав Петков – актьор. "Меко казано" от Валери Петров на Държавен куклен театър - Стара Загора, реж. Цвети Пеняшки е отличен с номинация "Икар" 2020 в категория: Индивидуални постижения в кукленото изкуство - Милен Апостолов за музика

Зрителите ще имат възможност да гласуват електронно за своите фаворити на сайта https://uba.bg/ikar-poll-2020/. До 23.59 часа на 26 март те могат да дадат своя избор в две категории „Драматичен спектакъл“ и „Куклен спектакъл“.

Коментирай!

#1
1984 - 2020-02-02 09:43:02

Склонен съм да вярвам, че номинациите са напълно заслужени и пожелавам успех на театъра.За съжаление аз лично не можах да се насладя на Последният човек.Какво искам да споделя?!Номинирам кукления театър и за приз за най-много отложени представления.Лично аз се опитах да гледам гореспоменатата постановка 2 пъти. Е, 2 пъти го отлагаха и последно ми върнаха парите с обещание да ми се обадят през януари, да ми направят отстъпка и прочие.А най-интересното,е че пиесата нямаше да се играе повече за 2019 ,поради сложно здравословно състояние на една от актрисите в дългосрочен план.Но,.. все пак беше изиграно пред софийска публика-една седмица по-късно!Вероятно е забравила за състоянието си в София, или милата дама на касата това успя да измисли, тогава.Е,аз вече не чакам обаждане.Вероятно трябва да се задоволя с Оруел в оригинал :Явно така е трябвало да бъде.

Още новини

Scroll To Top