Оставиха за постоянно в ареста 26-годишен, разследван за разпространение на наркотични вещества

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 26-годишния Т. З., задържан при специализирана полицейска операция, за пресичане, разкриване и документиране на престъпна дейност с наркотични вещества, проведена на 16.01.2020 г.

Според обвинението на 16.01.2020 г., в  Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, мъжът е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана с нетно тегло 11,68 грама и амфетамин с нетно тегло 3.92 грама, и разпространил високорискови наркотични вещества, като продал на 30-годишен мъж марихуана с нетно тегло 1.02 грама, а на 25-годишен мъж амфетамин с нетно тегло 0.99 грама.

Окръжен съд – Стара Загора прие, че събраните по делото доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Обвиняемият Т. З. не е осъждан, но е лице, известно на правоохранителните органи. Въз основа на данните за личността му, установени на фона на високата степен на обществена опасност на престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност, извършено при условията на продължавано престъпление и имащо за предмет различни по вид високорискови наркотични вещества, съдът приема, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът счита, че на този етап от наказателното производство мярката за неотклонение “Задържане под стража” е тази, която съответства в оптимален обем на целите на закона.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top