Клуб “Отворено общество“ започва новата година с три нови проекта в Стара Загора

Клуб „Отворено общество“ посреща Новата 2020 година с 3 нови проекта.

„Трансформации на четенето“ цели да привлече вниманието към книгите в Регионална  библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора. Каузата на книгите не е загубена, книги ще продължава да има, докато хората продължават да имат нужда от тях. Библиотеките са хранители на духовната памет на човечеството и не бива да се губи надеждата за бъдещото поколение. Проектът се изпълнява с финансовото съдействие на Международния женски клуб – София.

„Иновативно и интерактивно за Гео Милев“ е финансиран от Програмата “Ти и Лидл за по-добър живот“. Въвеждането на интерактивен екскурзовод в Къщата музей ще създаде нов творчески продукт, модерен прочит на наследените ценности и разбирането за значимостта на културния феномен Гео Милев. За гения на Гео Милев трябва да се говори с вдъхновение! Духът на експресивната поезия и огненото му слово, неспокойната творческа натура могат да се претворят с нови, съвременни средства.

„Далеч ще стигнем, ако го направим“ е проект за разширяване на обхвата и подобряване на качеството на учене, за повишаване на образователните постижения и предотвратяване на ранното отпадане от училищната институция на малките ученици от уязвими общности. Инвестицията в ранното детско образование води до положителни промени и ще се изплати в бъдеще, когато на порасналото малкото дете се наложи да взема трудни решения и да се ориентира в света, който ни заобикаля. Финансовата подкрепа е осигурена от Фондация „Тръст за социална алтернатива“ -  София.
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top