ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ с грамота за Дарител на годината 2019 от Регионалната библиотека в Стара Загора

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ беше отличена с грамота „Дарител на годината – 2019“ от Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора. Наградата се присъжда за устойчиво партньорство и по-специално за развитието на иновативната Тийн зона в библиотеката с два нови проекта.

„Лято в библиотеката“ донесе на лавиците книги на чужди езици и филми, които обогатиха библиотечния фонд и разшириха кръга от занимания в Тийн зоната. През есента беше поставено началото и на специализиран клуб за работа със STEM конструктори „СЪЗДАТЕЛИТЕ“, в който учениците от региона ще могат да подобряват знанията си в областта на природните и точните науки, развиването на инженерни умения, изследването на физичните закони и роботизираните механизми, както и техниките при конструирането.

„Грамотата за дарител на годината от регионалната библиотека в Стара Загора е признание, че ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ не просто подкрепя местните общности, но познава нуждите на младите хора и техния стремеж към развитие и придобиване на нови знания. Какво по-добро място за това от библиотеката? Винаги сме опитвали да придаваме смисленост на социалните си инвестиции и вярваме, че помощта, която оказахме на библиотека „Захарий Княжески“ е подкрепа с далечната перспектива за доброто на региона. Ще продължим да подкрепяме ценните каузи за местните общности и в бъдеще“, каза Надя Синигерска - Бохорова, мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ към „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Тийн зоната беше открита в началото на януари 2019-та година с подкрепата на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ като подарък за старозагорските младежи. Пространството разполага с компютри, мултимедия, електронни четци, настолни игри, книги и комикси, подходящи и интересни за младите посетители и разполага с отлична интернет връзка. Централата изцяло осигури ремонта и оборудването на залата по своя социален проект „Енергия за библиотеката“.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ от години подкрепя най-голямата библиотека в регион Стара Загора. Компанията подпомага обогатяването на библиотечния фонд и подобряването на материалната база като регулярно дарява нови заглавия на известни чуждестранни и български автори, компютърна техника и абонаменти за специализирани издания.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top