“Българската Коледа“ дари модерна апаратура на Клиниката по неонатология в Стара Загора

Университетската многопрофилна болница „Проф. Стоян Киркович“ в Стара Загора е сред 19-те лечебни заведения в страната, които за поредна година получиха нова апаратура в рамките на кампанията „Българската Коледа“. 

С грижа към най-малките пациенти кампанията предостави на Клиниката по неонатология апарат за контролирана церебрална хипотермия.„Благодарение на „Българската Коледа” вече повече от 10 години получаваме съвременни апарати за лечение на новородените деца. Последният апарат, с който се сдобихме дава възможност за провеждане на съвременен метод за лечение на деца, родени с неврологични увреждания”, посочи доц. д-р Христо Мумджиев от УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович”.

През 2019 год. „Българската Коледа“ дари на 19 лечебни заведения от цялата страна модерна, високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение на обща стойност 1 585 770 лв. Апаратура получиха  университетски и многопрофилни лечебни заведения в София, Варна, Габрово, Добрич, Плевен, Пловдив, Силистра и Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top