В Стара Загора наградиха най-добрите малки художници в конкурса „Моят празник”

Изложба с рисунки на участниците в четвъртото издание на Националния конкурс за рисунка"Моят празник" бе открита  в зала „Лубор Байер” в Стара Загора. Форумът се организира от Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР), и дава възможност за изява на творческите заложби на децата и учениците.

„Вие сте най-младите художници от страната. Няма по-истинска представа на вътрешния мир на децата от това, което виждаме тук. Нека ние възрастните да ги подкрепяме. Поздравявам организаторите, че дават простор за изява и карат децата да се чувстват значими. Конкурсът става все по-разпознаваем и с по-качествени работи”, каза при откриване на изложбата Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

„Слово и музика в багри е изложбата. Сякаш надничаме през 140 чифта детски очи. Тези творби остават следа във всяко сърце”, сподели Искра Иванова, ръководител на ЦПЛР Стара Загора. Тази година за участие в конкурса бяха изпратени над 500 рисунки на деца от цялата страна, разделени в две възрастови групи. Включиха се представители на 48 училища и детски градини, 28 школи към Центъра за подкрепа за личностно развитие и 3 специализирани институции от 18 областни града и 41 населени места от България. От Стара Загора със свои рисунки участваха представители на 14 училища, три художествени школи и една специализирана институция от град Стара Загора.

След селекция от компетентното жури, са избрани 140 рисунки, които красят изложбената зала. Освен обявените в статута награди, тази година още пет участника получиха отличия за своето представяне. Награда на ЦПЛР Стара Загора, награди на обществения посредник на територията на Община Стара Загора и млад омбудсман на Млада Загора и СНЦ „Лайънс клуб „Августа ”.

Жури в състав: председател проф. Марин Добрев и членове Петър Петров, асистент в Педагогически факултет на Тракийски университет и Зоя Георгиева – художник, разгледаха и оцениха получените рисунки.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top