Оставиха за постоянно в ареста двама многократно осъждани за поредни кражби

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо З.К., на 18 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 26.11.2019 г., в Стара Загора, отнел чужди движими вещи – 1 брой преносим компютър, 1 брой адаптер от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, – престъпление по чл. 194,ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу З.К. производство е установено, че той не учи и не работи, води скитнически начин на живот. На 26.11.2019 г. З.К. за пореден път решил да извърши кражба. Докато се разхождал в северозападната част на град Стара Загора, обвиняемият влязъл в незаключеното жилище на пострадалата и отнел преносим компютър и адаптер за него.  Той бил забелязан и не могъл да довърши започнатата кражба. На 27.11.2019 г. З.К. бил заловен от органите на полицията заедно с откраднатите вещи, докато искал от трето лице да ги заложи.

Обвиняемият е криминално проявен. Срещу З.К. се водят още две производства за извършени от него престъпления против собствеността.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че З.К.  е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът редели мярка за неотклонение „задържане под стража“ и спрямо И.И., на 27 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 07.01.2019 година в село Колена, общ. Стара Загора в условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво на правени за защита на имот и използвайки техническо средство – кирка, отнел чужди движими вещи – един брой мотофреза, един брой меден съд „бакър“, два броя медни тави, един  брой туба за гориво и 5 литра бензин А-95, всичко на стойност 351,90 лева, собственост на другиго, без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвои, - престъпление по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195,ал.1,т.3,т.4 вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу И.И. досъдебно производство е установено, че на 07.01.2019 г. И.И. решил да извърши кражба. Обвиняемият се намирал в село Колена, общ. Стара Загора, където посетил дома на пострадалия. Използвайки кирка, обвиняемият И.И. разбил касата на вратата на стопанска постройка в имота и отнел гореописаните вещи. След извършване на престъплението обв. И.И. се укрил от органите на полицията, като на 26.11.2019 г. бил заловен.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Деянието на 07.01.2019 г.  е извършено в условията на опасен рецидив.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.И.  е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетите мерки за неотклонение може да се обжалват и протестират пред Окръжен съд - Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top