В Стара Загора връчват наградата „Румен Камбуров“ за постижения в областта на географията и икономиката

За седма поредна година в Търговска гимназия „ Княз Симеон Търновски“, Стара Загора връчват наградата „Румен Камбуров“ за постижения в областта на географията и икономиката

На 06 декември Ден на банкера и професионален празник на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“,Стара Загора- от 12.00 часа в залата на училището ще бъде връчена наградата „Румен Камбуров“ за ученически постижения на състезания и олимпиади в областта на географията и икономиката.

Наградата е учредена през 2013г. след внезапната кончина на любимия на поколения ученици учител по география и икономика господин Румен Камбуров. Идеята за учредяването на наградата е на Георги Валентинов, а негови съмишленици стават Димитър Желев, Диян Димитров и Желязко Динев- ученици на Румен Камбуров. Наградата има морална и финансова стойност.

Всяка година комисия от учители разпределя наградата в зависимост от броя на учениците, никога повече от трима ученици, които са показали високи резултати на олимпиади и състезания по география и икономика. Носителите на наградата се избират между изявените ученици от единадесетите и дванадесетите класове.

Очаква се тази година, за първи път, основният учредител на наградата, Георги Валентинов, лично да награди избраните ученици. На тържеството ще присъства и госпожа Зина Камбурова- съпруга на Румен Камбуров и дългогодишен учител по икономика в Търговска гимназия.

Коментирай!

#1
МЮ - 2019-11-29 17:34:00

Зина Камбурова? На тази ,,велика директорка й пращат изпитания да промени нещо в живота си, но тя не се променя към добро. Всеки сам избира и си носи отговорността за взетото решение.

Още новини

Scroll To Top