ВМРО Стара Загора с благотворителна акция в Деня на християнското семейство

На 21 ноември, в Деня на християнското семейство, за пореден път структурата на ВМРО-БНД в град Стара Загора ще подари на старозагорци пакети с храни в Храм "Света Троица". На този ден Църквата празнува деня, когато невръстната Мария, обречена на Бога от родителите си Йоаким и Анна още преди да се роди, само на три години, била въведена в Йерусалимския храм. След това била предадена на Йосиф от Давидовия род, който да се грижи и бди над нея. Този ден Църквата е приела и за Ден на християнското семейство и напомня на бащи и майки за духовните им задължения към децата, възпитавайки ги така, че те да растат благочестиво в послушание към родителите си и чистота на нравите.

Във връзка с благото на българското семейство нека си припомним за изработената от общинската организация на ВМРО Програма за „Образована раждаемост“. За ВМРО насърчаването на образованата раждаемост е основен приоритет и възможност за преодоляване на все по-задълбочаващата се демографска криза у нас.

Акцията на воеводите цели да покаже, че на този ден, а и всеки ден, може просто да се прости и да се потърси доброто в другия. В акцията ще се включат женската и младежката организация на ВМРО заедно с общинския съветник Никола Чакалов.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top