Оставиха за постоянно в ареста 43- годишен мъж, извършил в съучастие грабеж от възрастна жена

Окръжен съд – Стара Загора определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И. П. на 43 години. Той е обвинен за това, че на 06.10.2019 год. в с.Лозен, община Стара Загора, в съучастие с 21- годишен мъж, след като използвали физическа сила и заплашване, влезли в къщата на 82-годишна жена и отнели от една от стаите сумата от 250 лева.

За обвиняемия И. П. грабежът е извършен в условията на опасен рецидив. Извършителите се представяли за майстори на улуци и, обикаляйки селата, попаднали в къщата на пострадалата – възрастна жена със здравословни проблеми.

Според Окръжен съд – Стара Загора към момента са налице всички изискуеми предпоставки на закона за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. От събраните доказателства може да се направи извод, че именно обвиняемият е един от извършителите на деянието, за което му е повдигнато обвинение. Съдът счита, че в настоящия случай са налице, както реалната опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, така и опасността да се укрие, изхождайки от данните за многобройните му осъждания за кражби и грабежи, включително и за такива, извършени в условията на опасен рецидив.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3 дневен срок.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top