Студентите медици се събират в Стара Загора на 36-тата Есенна Национална среща

36-тата Есенна Национална среща на Асоциацията на студентите медици в България ще се проведе в Стара Загора в периода 1 – 3 ноември. На събитието ще присъстват над 300 бъдещи лекари, като ще се включват както български, така и чуждестранни студенти по медицина от медицинските факултети на МУ – София, МУ – Варна, МУ – Плевен, МУ – Пловдив, Софийски Университет и Тракийски Университет. „Изкуството да бъдеш лекар“ e мотото 36 –тата среща. Националните срещи са най-големите събития на студентите по медицина и се провеждат два пъти годишно –през пролетта и есента.

В рамките на събитието се извършват дискусии по теми, свързани с комитетите, по които работи асоциацията, а именно: Медицинско Образование, Обществено Здраве, Репродуктивно здраве и СПИН, Човешки права и мир, Международни научни и професионални обмени. Ще се провеждат и практически работилници за усъвършенстване професионални умения на участниците и трейнинги за личностно развитие.

Целта на Националната среща на АСМБ е да се подобрят знанията на членовете на Асоциацията за нейната структура и връзка с Международната федерация на студентите медици, а именно работата на локално, национално и международно ниво. Подходът, съвременните нововъведения и технологии, комплексните методи за диагностика, лечение и превенция ще бъдат основен фокус на националната среща.
 

Кулминацията на събитието ще включи лекции от изявени специалисти в сферата на медицина:

o Проф. Коста Костов – Ръководил е клиниката по белодробни болести във Военномедицинска академия.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top