Живко Тодоров:Основният ми приоритет е да работя за Стара Загора

Благодаря на всички старозагорци, които застанаха зад мен и кандидатите за общински съветници. Тази подкрепа е много категорична и я приемам като огромна отговорност и задължение да работя за града си и да я оправдая. Имам отговорност да докажа и на тези, които не са гласували за мен, че заслужавам и тяхното доверие. Това заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който спечели третия си мандат с 69%, най-високия резултат на първи тур сред големите градове.

Той ще започне незабавно с изпълнението на новите проекти, заложени в програмата му. „Предстоят ни много ангажименти. Ще направим експертен екип, който да работи по поставените цели” – добави Тодоров и уточни, че по време на кампанията хората са поставили конкретни проблеми, които трябва да бъдат решени. Незабавно ще се пристъпи към обновяване на Зоопарка, Руския пазар, Летният театър и Станционната градина. Ще се работи и за изгрaждане на многофункционална зала за културни, спортни и други прояви в парк „Артилерийски”.

„Ще се работи с много по-големи изисквания по отношение на качеството на работата при изпълнението на обектите, защото по време на кампанията основните критики, които получих, бяха свързани с това”. Ще проведем срещи с всяка една от фирмите, за да им поставим изискванията, които имаме към тях по отношение на организация на движение по време на ремонта, срок на изпълнение, почистване…” – каза кметът на Стара Загора. Той увери, че ще следва стриктно приоритетите, заложени в предизборната си програма, защото избирателите са я подкрепили. Това от една страна го задължава, но и му дава възможност да работи.

В новия Общински съвет влизат представители на 12 политически формации. ГЕРБ постигна едни от най-добрите резултати в страната и печели 21 мандата, но за разлика от предишния, сега няма да има мнозинство.

„Разликата между подкрепата за партийната листа и за мен е близо 20 хиляди гласа, което ме задължава лично като кмет да работя широко с Общинския съвет. Такъв е и сигналът на гражданите. Това управление трябва да бъде с ясни и точни приоритети, които са надпартийни и които обхващат широката част от обществото” – каза Живко Тодоров. Той благодари и на хората, които не са членове на ГЕРБ, но приеха да бъдат част от партийната листа и вече са общински съветници. Тяхното участие ще допринесе за това да има по-голяма експертност в Общинския съвет.

„Стара Загора отново категорично подкрепи Живко Тодоров, неговата програма, избора му за бъдещето и листата на ГЕРБ, която не е тясно партийна и хората в нея ще влеят свежа струя в работата на Общинския съвет. Независимо от това, че в него присъстват представители на много и различни политически партии, уверен съм, че ще можем да работим, защото Живко Тодоров винаги намира начин да обедини около идеите си за развитието на Стара Загора различни хора” – каза общинският координатор на ГЕРБ Емил Христов.

Градоначалникът обяви, че новосформираният екип ще бъде представен след клетвата на общинските съветници. "Ще се срещна с почти всички по-големи групи в ОБС, защото за мен е важно да стъпим на по-широка подкрепа. Ние залагаме да има по-широко управлене ".

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top