Година затвор за старозагорка разпространявала наркотици

Една година лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим е присъдата, която получи 42-годишна старозагорка заради разпространение на наркотици. Окръжен съд – Стара Загора одобри споразумението, сключено между нея, Окръжна прокуратура – Стара Загора и защитника й.

В края на ноември миналата година в къщата на жената в старозагорския квартал „Лозенец” е открито, с цел разпространение високорисково наркотично вещество-метамфетамин, разпределено в 30 броя пакетчета. Наказанието глоба, което законът предвижда наред с наказанието „лишаване от свобода”,  не й беше наложено.

Към момента на одобряване на споразумението обвиняемата е неосъждана, но с мярка за неотклонение „задържане под стража“ по досъдебно производство, водено за същата престъпна дейност. 

Жената декларира пред съда, че е подписала доброволно споразумението, съгласна е с неговите последици и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Средствата, които са придобити  чрез престъплението и открити в обитаваното от нея жилище на обща стойност 1740 лева, да се отнемат в полза на държавата, реши още съдът.

Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top