Старозагорецът Диан Костов представя България на Световното биенале за съвременно изкуство във Флоренция

Старозагорецът художник - иконописецът Диан Костов е селектиран, измежду стотици кандидати, за участие в 12 -то световно Биенале на съвременното изкуство във Флоренция. Форумът е от 18 до 27 октомври 2019 в Fortezza da Basso. Журито, което оценява и класира участниците се състои от 29 личности с международен авторитет в областта на изкуството. Избраните са разпределени в 12 различни категории - живопис, скулптура, графика, дизайн, фотография, арт инсталации, видеоарт и др. 

Международното биенале във Флоренция и участието на Диан Костов в него, се случва именно в годината, в която света отбелязва 500 години от смъртта на гения Леонардо и то в епицентъра на неговата родна обител. Началото на световния арт форум е поставено през 1997.

По традиция, на всяко издание международното жури присъжда награди в отделните категории и една голяма награда за цялостен принос в развитието на световното изкуство – „Лоренцо ил магнифико". Сред нейните носители са Марина Абрамович, а през 2005 я получава Христо Явашев - Кристо./Снимка ТВ ЕВРОПА

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top