Старозагорско училище създаде красива „къща“ за своите възпитаници

„Ние даряваме проект, в който децата да се чувстват добре. Пазете тази прекрасна къща, което създадохме, надявам се, че се чувствате добре в нея“, каза днес Албена Спърлинг, която заедно със съпруга си Артър Спърлинг гостува  в Тринадесето основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в Стара Загора. Семейство Спърлинг са основатели на фондация LightSource Charity, която дарява интериорен проект „Обичам моето училище“, по който се работи в старозагорското школо.

Целта на проекта, който стартира м. г., е да подкрепи образованието, да подобри и осигури комфортна и релаксираща учебна среда, да повиши реализацията на креативния потенциал и осъзнатост на децата чрез декорация. Всяка стая има свой дух: избран е цвят, който да подхожда с индивидуалния фототапет, изработен в зависимост от предмета, който се изучава в нея. А децата в началните класове се радват на вълшебни герои по стените. Върху тапетите има вдъхновяващи мисли, позитивни думички, послания и информация от учебния материал, които формират ценностите у подрастващото поколение.

Фоайетата на трите етажа са оформени като място за почивка и отдих. Темата на всяко представя красотата на България. На първия етаж - слънчогледовите полета, на втория – цветята, на третия - Розовата долина и на четвъртия - планините. Върху фототапетите са изписани любопитни факти по различните теми. Първите три етажа са готови, ще се работи по четвъртия. Обособени са и специални кътове от цветя „чистачи” и билки в класните стаи и фоайетата, които да освежават въздуха.

„Горд и щастлив съм, че всичко това се случи. Тепърва ще работим и по четвъртия етаж. Радвам се, че всичко направихме сами-учители, родители и ученици. Надявам се да го пазите“, каза директорът Иво Радков. Пенка Чавдарова, началник- отдел „Образование и младежки дейности“ в Община Стара Загора благодари на дарителите за тяхната отдаденост към каузата да даряват красота.

Семейство Спърлинг разгледаха изпълнението на проекта на втори и трети етаж. Те изказаха своето задоволство от постигнатото и благодариха на екипа, който работи по проекта.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top