Иван Върляков:В следващите бюджети на Стара Загора ще има пари за децата и младите

Платена публикация.

В следващите бюджети на Стара Загора ще има пари за децата и младите, разполагаме с много, зависи как го управляваме смята Иван Върляков.Чака ни един добър месец – в разговорите за Стара Загора да има повече „ние“ и по-малко „аз“ поиска кандидатът на социалистите.

„Официалните кампании от един месец, пълни с декларации и обещания, са регламентирани по закон. Доверието на хората се печели години, но се губи бързо. Аз се надявам старозагорци да изберат кой ще ги представлява с повече доверие и с по-малко резерви. Чака ни един добър месец до 27 октомври, в който ще говорим за Стара Загора. Надявам се в него да има повече „ние“ и по-малко „аз“ – това заяви Иван Върляков, кандидат за кмет на Стара Загора, посочен от социалистите в града  при официалният старт на кампанията.

Посланието на професора по етология в Тракийския университет за община Стара Загора е да не се планира и отчита в мандати, а да се изработи консенсус около една дългосрочна политика, която да работи за финансова стабилност на общината, гарантирана не само с евросредства. „Стара Загора разполага с едни финансови потоци, непознавани в нашата история, живеем в развиващ се град. Въпросът е как се управляват тези пари.“, заяви Иван Върляков.

Общината може да е добър стопанин и да печели от собствеността си и от общинските дружества, за да има средства да инвестира в хората, особено в младите – това е основното послание на социалистите в дебата за Стара Загора.

Няма да правим опити да вдигаме данъци, парите ще дойдат от по-добро управление на общинския бюджет и на общинската собственост, декларират социалистите.

Програмата им е фокусирана върху мерки за растеж и развитие, които след изборите влязат като конкретни предложения в бюджета на общината за следващите години.

Сред тях са създаването на нови общински предприятия, предоставящи по-качествени и същевременно по-евтини услуги – „Озеленяване и комунални дейности”, „Общински пазари”, „Гробищни паркове” както и оздравяване на съществуващите.

Конкретните предложения на социалистите са здравно и социално-осигурените родители и майките-студентки да получават еднократна помощ от 1000 лв. при раждане на дете. В следващия бюджет на общината ще бъде намерен и ресурс за безплатни детски ясли и градини и за безплатен достъп на децата и учениците до общинската спортна база.

„Няма развит град без университет и летище, няма град с бъдеще без млади хора, които да остават в него, и други които да се връщат. Стара Загора ще е такъв град, въпреки задаващите се преструктурирания на основния отрасъл – въгледобив и производство на електричество. Управлението на общината трябва от сега да заложи финансовите и икономически буфери, които ще дадат стабилност на хората при тази промяна. Аз ги наричам буфери на икономическа стабилност и знам, че ще намерим диалог с колегите от останалите политически сили по тях“, заяви още проф. Върляков.

Целият пакет от предложения ще бъде представен публично в рамките на кампанията и в срещите с хората.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирай!

#1
Червена баба - 2019-10-09 09:49:23

Сигурна съм, че след като в листата на БСП за общински съветници е боклука Живка Аладжова, няма да гласувам за тях!

Още новини

Scroll To Top