Хиляди старозагорци подкрепиха кампанията „Да изчистим България заедно“

И тази година Стара Загора е част от националната кампания „Да изчистим България заедно”. Служителите на Общинска администрация дадоха своята лепта за приветливостта на част от най- големия парк в града – „Митрополит Методий Кусев“, в петък. Те успяха да съберат над 40 кубични метра отпадъци, сред тях имаше автомобилни гуми, домакински и други пособия. Десетки чували с пластмасови опаковки и хартийки също са далеч от зелените площи на Аязмото. Община Стара Загора осигури за съботния ден 5 хил. броя полиетиленови чували и 2 хил. чифта ръкавици за еднократна употреба, с които желаещите граждани да освежат различни паркове, градини, детски площадки и други предпочитани за разходка и отмора зони. Отново подкрепа за чистотата оказаха представители на различни държавни и местни институции, неправителствени организации, колективи от училища и детски градини, фирми, както и стотици граждани. Жители на 18 села от общината също се включиха и почистиха в населените си места.

Близо 1300 общо бяха доброволците, които заявиха участието си в еко кампанията, сочат данните на звено „Чистота“ към Община Стара Загора. Те допринесоха за приветливостта на районите за отмора, игра и разходка – парковете в града, както и в селата, детски и спортни площадки, междублокови пространства и градини. Само до обедните часове бяха събрани над 700 кубични метра отпадъци.

След приключването на съботното почистване, събраните и изнесените и поставените до контейнерите чували, ще бъдат извозени от екипи на ДЗЗД „Грийн Партнърс – БКС“. През двата почивни дни – събота и неделя, достъпът до депото на „Регионален център за управление на отпадъците – Стара Загора“, в землището на село Ракитница, е свободен за всички транспортни средства, които извозват събраните по време на инициативата отпадъци, включително и за частни транспортни средства. Освен това, всички граждани, които имат за третиране едрогабаритни отпадъци от домакинствата (непотребни мебели - шкафове, гардероби, легла, вкл. матраци, дивани, фотьойли и други) могат да го направят безвъзмездно в Центъра за рециклиране на Регионалния център за управление на отпадъците в Ракитница.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top