Американката Адиджат Адамс ще играе в БК „Берое“ през новия сезон

Американката Адиджат Адамс ще играе в БК „Берое“ през новия сезон. Тя подписа контракт със старозагорския клуб и през следващата седмица ще започне тренировки под ръководството на Таня Гатева в Стара Загора. Адамс е на 26 години и играе на позиция 5. За последно е играла в Аржентина, където печели шампионската титла с тима на „Куимса“.

Първият й отбор след завършване на колежа „Байола“ в Калиформия е „Валферданж“ от Люксембург, където през сезон 2014/15 записва по средно 15 точки и 12,3 борби на мач.

Следва трансфер в гръцкия „Кронос“, където регистрира средни показатели от 11,4 точки и 8,6 борби. През 2016 година Адамс предприема далечно пътуване до Австралия, където през следващите 2 сезона играе за „Мандура Меджик“ и „Албъри“. Там тя е сред най-силните баскетболистки в шампионата, записвайки средно по 16,8 точки и 10 борби. Преди да замине за Аржентина Адамс има и кратък престой в испанския „Пикен Валенсия“.

Щабът на "Берое" ще разчита на Адиджат в мачовете от Адриатическата лига, в опита на отбора да защити титлата си от миналия сезон

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top