Леко ПТП доведе до тежка катастрофа със загинал на АМ Тракия в Старозагорско

Вчера на АМ „Тракия“ в посока София се е движил лек автомобил „Опел Зафира“ управляван от 36-годишен водач от  Пазарджик, който на км.214 губи управление над автомобила и се блъска в еластична предпазна ограда, в следствие на което спира в ускорителната лента за движение. В следствие на удара в еластичната предпазна ограда, от нея се откъсват елементи, които падат на платното за движение в посока Бургас. В този момент по АМ "Тракия"  в посока Бургас се е движил лек автомобил „Рено Клио“, управляван от 70-годишен мъж от гр. София, като в автомобила са пътували и 44-годишен мъж и две жени на 71г. и на 46г. – всички от София. Автомобила преминал през елементите на предпазната ограда, като спукал гума и водачът отбил в аварийната лента по посока на движението си. Водачът и двама от спътниците му слезли от автомобила, за да огледат щетите, а в него останала на задната седалка 71-годишната жена. В този момент лек автомобил „Мерцедес“, управяляван от 79- годишен мъж от гр. Несебър се ударил в спрелия в аварийната лента „Рено Клио“, като в следствие на удара последният се завъртял и се установил срещу посоката на движение в отводнителната канавка. 

В следствие на удара, 71-годишната пътничка в лекия автомобил „Рено Клио“ е получила политравма и е загинала на място. Водача на лекия автомобил „Мерцедес“ е откаран в ЦСМП - Стара Загора, прегледан и освободен без наранявания.

Водачите са тествани за употреба на алкохол, като са отчетени отрицателни резултати и за тримата. По случая е образувано досъдебно производство по описа на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top