Старозагорци станаха трети в света на световно първенство по спортен риболов

Отборът на СКР „Стара Загора“ сензационно спечели третото място на световното клубно първенство по спортен риболов на плувка в Хърватия. На канала в град Прелог „беройците“, както е известен тимът в риболовните среди, грабнаха бронзовите медали в много оспорвана надпревара с още 29 клубни състава от цял свят.

„Още не мога да повярвам, че това се случи!“, заяви лидерът на СКР „Стара Загора“ Калин Митранов. За шампионата той състави хитра тактика с ловене на дребни уклеи на къса дистанция. Това се оказа отлично хрумване, и заралии се качиха на подиума на победителите заедно със световните шампиони „Тийм Босна и Херцеговина“ и вторите от „Дренан“ (Англия). Зад нашите в класирането останаха представителите на всички световни сили в този спорт – Италия, Унгария, Франция, Холандия, Белгия и др.

„Момчетата ловиха чудесно, и заслужено стигнаха до този голям успех. Поздравяваме риболовна България и град Стара Загора за това наистина изумително постижение“, каза капитанът на нашите Ивайло Христов, който заедно с отговорника по риболова на езеро „Загорка“ Александър Мечев даваше инструкции на състезателите.

Заралии, които са шампиони на България за 2019 г., тръгнаха добре още в първия състезателен ден в събота, и вървяха девети във временното класиране. Калин Митранов дори спечели секторна победа с 5.6 кг уклейки. Съдията зад него се видя в чудо, тъй като по регламент трябваше да записва всяка уловена риба, но мястото му свърши още след първите два часа. Силно се представиха и останалите състезатели – Олег Димитров, Светослав Петров, Валентин Тотев и привлечения специално за световното първенство ветеран Румен Витков – Монтанеца. Във втория ден старозагорци ловиха още по-силно със същата тактика, и така стигнаха до бронзовите медали./

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top