Благотворителен концерт в подкрепа на Николай Маринов в Стара Загора

Благотворителен концерт в подкрепа на Николай Маринов ще се състои на 16 юли от 19.00 часа в спортната зала на ДЗУ в Стара Загора.

Организатор на събитието са Фондация чудесата на децата, а в иницитивата благотворително ще пеят Миро, Николай Урумов и братята Георги и Васил Чапанови.

Николай Маринов е един от тези българи, които прославят страната си по света. Когато преди време заминава за Китай, където преподава български на местни студенти и ученици, никой не очаква трагедията. Пада от мост в Пекин и едвам оцелява. След изключително трудни дни, в които близките и роднините на Николай се борят той да получи адекватно лечение в Китай, те правят отново невъзможното и го връщат в България.

И този път му предстои отново тежка битка - да може да проходи отново. Приятели на Николай Маринов започват дарителска кампания за осигуряване на цялостната му рехабилитация. Към момента той се възстановява в болница в Стара Загора, след като беше транспортиран у нас със съдействието на държавата.

Множество счупвания на краката и ребрата, вътрешни кръвоизливи, две животоспасяващи операции и поне половин година възстановяване - такава е ситуацията на 32-годишния Николай Маринов от плевенското село Беглеж.

В момента са необходими средства, за да може Николай да продължи да се възстановява. В Стара Загора се провежда активна рехабилитация, но здравната каса заплаща само една седмица от нея. След изтичане на тази една седмица той ще започне да заплаща по 120 лева за всеки ден, в който е в болницата. Като допълнителен разход се явява и 50 лева на дена за майка му, която е постоянен придружител. Платената рехабилитация трябва да продължи минимум 5 месеца според предписанията на лекарите.

На името на Николай  вече е открита дарителска сметка за продължаване на неговото лечение и възстановяване:
ОБЩИНСКА БАНКА, Филиал Плевен
Клиент: Николай Цецов Маринов
БУЛСТАТ/ЕГН: 8705014007
BIC: SOMBBGSF
IBAN: BG91 SOMB 9130 1066 9120 01

Лекарите дават всички шансове, че той ще проходи, но и признават, че ще са необходими много борба и усилия. И точно както едното добро поражда друго добро приятелите и близките на Николай са се обединили, за да могат да го изправят на крака. Буквално.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top