Изложба „Благотворителността през обектива“ в Стара Загора

Български дарителски форум, Фондация BCause и Регионална библиотека „Захарий Княжески“ - Стара Загора Ви канят на откриването на фотоизложбата "Благотворителността през обектива '2018".

Днес от 17:30 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще бъдат изложени три въздействащи фоторазказа за благотворителността и доброволчеството, отличени през 2018 г. в единствената грантова програма за фотография у нас „Благотворителността през обектива“.

Фотоисторията „ВОДА ЗА ХАИР“ на фотографа Добрин Кашавелов представя един мъж от региона на Смолян, известен с таланта си да намира вода и да строи чешми. Зефир Манчев или бай Манчо, както е известен, казва, че водата е жива и разбира всичко. Освен с дарбата си да открива и “чува” водата, родопчанинът от десетилетия помага на хората и по много други начини. Той  еднакво почита и джамията, и църквата.

В поредица от фотографии под названието „ВИЖ ТОВА или историята на кучето водач“ Борислав Трошев разказва за единственото по рода си училище за кучета водачи за незрящи в България, създадено от фондация “Очи на четири лапи”. Снимките са запечатили моменти от обучението на бъдещите четириноги помощници, от живота им в приемни семейства, както и от всекидневието на куче водач, което вече помага на човек с увредено зрение.

„КАЛЕНИ В ОГЪН“ на Тихомира Методиева показва обикновени хора с необикновено хоби. Те рискуват живота си, за да помагат в ситуации, в които другите обикновено бягат - пожари, наводнения, земетресения и други бедствия. В момента в България има 220 доброволни формирования, в които членуват близо 3000 доброволци. Самата Тихомира Методиева е доброволец-пожарникар и секретар на Националната асоциация на доброволците в Република България.


Жури на фотоконкурса ще бъдат Борис Мисирков, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Темелко Темелков.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top