Николай Николов-Козия представя новата си книга „Парчета” в Стара Загора

На 29 май от 18,00 часа в къща Музей „Гео Милев” ще бъде  представянето на сборника разкази на писателя Николай Николов-Козия „Парчета” /изд. Изток-Запад/. 

Авторът е роден в Стара Загора през 1981 година. Пише от ученическите си години, публикувал е още тогава разкази в старозагорската преса. Творбите от настоящия сборник са на съвременна тематика, в тях ще откриете себе си, съседа, колегата - обикновеният човек, промъкващ се през несгодите на живота.

Николай Николов-Козия завършва Факултета по журналистика на Софийския университет. Твори и работи в столицата. Негова е инициативата от 2015 година „Истории от някога”, където автори четат жанрови разкази пред публика. Продължава да пише книги-игри, след първата му издадена в Стара Загора през далечната 1996 година. От тогава той написал разкази, фейлетони, дописки, стихове, станали част от редица сборници с нова българска литература. Деен член е на Асоциацията на младите писатели. Интересната корица на книгата е от картина на съпругата на писателя – младата художничка Калия Калъчева. Авторът и сборникът ще бъдат представени пред старозагорската общественост от известния писател- криминалист Тео Буковски.
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top