300-метрово хоро извиха по повод Деня на Европа в Стара Загора

300-метрово хоро извиха по повод Деня на Европа в Стара Загора

Днес пулсът на Европа бие в български ритми. Европа работи за Стара Загора и благодарение на членството в Съюза градът ни с всеки изминал ден става все по-добро място за живеене. Когато сме заедно и хванати за ръце – точно като на българско хоро – можем повече. Така трябва да сме и в Европейския съюз. С тези думи, Николай Диков, кандидат за представител на ГЕРБ в Европейския парламент се обърна към стотиците граждани в родната му Стара Загора. Диков, заедно с водача на листата на ГЕРБ и досегашен еврокомисар Мария Габриел, и Йоана Йончева – Фильова, кандидат за евродепутат, бяха част от 300-метрово хоро, което се игра на паркинга на парк „Артилерийски“. Инициативата се случва за втори път в  града благодарение на МГЕРБ.

„9 май е празник, на който всички трябва да си дадем сметка колко важно е обединението, защото то е в основата на всеки успех. Единствено заедно можем да преодолеем предизвикателствата. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори на 26 май Мария Габриел и подчерта, че чрез 300-метровото хоро, България изпраща силно послание към Европа – „заедно сме и искаме да живеем в Европа, която съхранява българските традиции“.

Поздрав към всички, които очакваха с трепет отново да бъде огласен най-новият парк в Стара Загора с български ритъм, отправи и Радостин Танев, народен представител и областен координатор на местната младежка структура на партията.

Едночасово бе красивото българско хоро, което обедини малки и големи, професионалисти и новаци в народните танци. В него се включиха също народният представител Борис Кърчев, членове на МГЕРБ от областта, както и от Варна, Пловдив, Перник и Хасково. На събитието присъстваха още председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, десетки общински съветници, заместник областният управител Петя Чакърова, представители на различни местни институции, над десет фолклорни ансамбли и състави от цялата област, стотици граждани.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top