Иво Христов, кандидат от листата на “БСП за България”: Евроизборите са ключови

„Европейските избори имат два залога – национален и европейски. По-важен е националният. Тъй като победа на „БСП за България“ на тези избори означава нова политическа ситуация в България и прелюдия към предсрочни парламентарни избори“. Това заяви пред журналисти в Стара Загора кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Иво Христов.

Първият залог означава да се съхрани правото на българите да избират своите управници и да им търсят отговорност след като са ги избрали, допълни Христо.

Предстоящите евроизбори изглеждат абстрактно за мнозина, тъй като Европа е далеч не само за българите, а и за всички европейци. Тя се е обградила с един напълно неразбираем език и е загубила контакт с гражданите.„Това е кризата, която започва от проблема с Брекзит, който блокира работата на ЕС по всички останали теми и криза, която се простира в общата загуба на доверие в обществата към европейския проект. Трябва да се възвърне доверието в ЕС, в способността му да предложи една социална Европа, Европа на справедливостта, на достатъчните доходи, Европа, която да съхрани социалните достижения, постигнати в хода на миналия век. Ние се нуждаем от една нова волева ЕК, която е закотвена в ляво, за разлика от провалената комисия на Жан Клод Юнкер, за което вече е има почти консенсусна оценка в цяла Европа“, категоричен е канидатът за евродепутат. Според Христов "българинът, който се старае да небъде излъган, решава да не гласува и по този начин е най-излъган, защото остава друг да решава вместо него".

Евроизборите са ключови, защото ще предопределят дали наесен ще има вот две в едно и дали с това правителство ще отидем към местни избори, е мнението на Иво Христов. „Може да си представите какво предизборно обещаване и раздаване на пари ще настане и в каква степен вотът ще бъде обективен и независим.

В Стара Загора кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България“ Иво Христов се срещна със симпатизанти и граждани.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top