ІІІ Международен хоров фестивал “Августа Траяна“ завладява Стара Загора

От 10 до 13 май 2019г. в Стара Загора за трета поредна година си дават среща 12 хорови формации от България и чужбина с над 280 участника. Гостува 1 чуждестранен хор - Академичен смесен хор при Хановър Колидж, Индиана САЩ, и 11 български хорови състава от Стара Загора, Хасково, Варна, Свиленград, Ямбол, Казанлък, Димитровград. Културен обмен и сътрудничество, приобщаване към българските и европейски ценности на хоровото изкуство и тяхното популяризиране, както и обогатяването на музикалната традиция на Стара Загора – това са част от целите, които си поставя Международният хоров фестивал „Августа Траяна“.

Организатори на форума са Община Стара Загора и Народно читалище „Родина-1860”. В него могат да участват непрофесионални хорови състави. Всички участници във фестивала получават реплика на артефакт от древната Августа Траяна.

За първи път на фестивала хористите ще имат възможност да участват в уъркшоп за изучаване на ново произведение под ръководството на нашата съгражданка - проф. д-р Мадлен Бъчварова, преподавател в Хановър Колидж, САЩ и после заедно да го изпълнят в концерта на всички участници на 11 май /събота/ от 16.30 часа в Оперен театър.

 

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top