Оптимизират обучението по религия в старозагорските училища

Комисия в състав: свещеноиконом Йордан Карагеоргиев, началник на Културно-просветния отдел на Старозагорска митрополия, свещеноиконом Живко Желев, преподавател по религия, свещеноиконом Иван Генов и Благовест Илиев, експерт „Връзки с общественосттта“, проведе срещи с директорите на училищата, в които се изучава религия.

Целта – запознаване с работата по места, намиране на алтернативни решения при възникнали проблеми и трудности и предвиждане на съвместни инициативи. Изключително удовлетворени от постигнатото в образователния процес са директорите на IV ОУ „Кирил Христов“ Господин Балъкчиев и XII ОУ „Стефан Караджа“ Стефан Желев.

Ръководителите на образователните институции се застъпиха за желанието им да има повече поклоннически пътувания, в които да участват и деца, а също и организиране на редица събития със Старозагорската митрополия, за да може подрастващите да припознаят свещенослужителите за свои приятели, а църковните храмове – за места за духовно смирение. След проведена среща с директора на VI ОУ „Св. Никола“ Дарина Гайдарова и там бе открита форма на обучение по вероучение. Припомняме, че в седем общински детски градини се провеждат занимания по религиозно възпитание - ДГ №7 „Светулка“, ДГ №8 „Българче“, ДГ №23 „Кипарис“, ДГ №29 „Славейче“, ДГ №31 „Слънце“, ДГ №33 „Люляк“, ДГ №58 „Звездица“.

Коментирай!

#1
МЮ - 2019-05-09 01:33:47

Браво! Това е пътят! Трябва да има вероучение в много повече градини и училища обаче.

Още новини

Scroll To Top