Доходите са централна тема за БСП и по време на кампанията за евровота

За 500 лв. заплата младите и образованите няма как да останат в България според социалистите.Доходите са централна тема за БСП и по време на кампанията за евровота Елена Йончева посети Старозагорския край в навечерието на Великден. Заедно със свързаните с региона кандидати за евродепутати Деница Златева и Иван Кръстев, водачът на листата на „БСП за България” за изборите за Европейски парламент, Елена Йончева бе гост на традиционната среща на медовските родове в местността Янкова поляна край с. Медово. По-рано през деня кандидатите за евродепутати посетиха най-стария манастир в Европа „Св. Атанасий” в с. Златна ливада и направиха дарение на Център за настаняване от семеен тип за младежи с увреждания в  гр. Чирпан.

От Старозагорско водачът на листата на левицата бе категорична, че хората не вярват в институциите, че държавата може да ги защити. Според нея не може един млад човек, който завършва образованието си и взима 500 лв. заплата, да вижда развитието си тук. Огромните средстваот ЕС, изразходвани за земеделие, са довели единствено до обезлюдяване на селата и до разпределяне на ресурс с ограничен кръг от фирми. Такава е политиката на правителството и тя не може да стимулира младите хора да се върнат към земеделието.

Деница Златева подчерта, че БСП в своите две програми - „Визия за България” и „Визия за Европа” поставя на първо място темата за социалната държава, ръста на доходите и достъпа до здравеопазване и образование.

„Общините трябва да имат по-голяма самостоятелност и да получават по-голяма подкрепа от държавния бюджет”, коментира пред медиите кандидатът за евродепутат Иван Кръстев. По време на срещата в Чирпан, той обяви че случаят с бюджета на общината е много показателен. Кръстев обясни, че общината е принудена със собствени средства да дофинансира действащите социални услуги на нейна територия, защото централният бюджет не осигурява средства за това.

„На тази поляна виждаме, че българският дух и традициите продължават да се поддържат от жителите на Медово и техните роднини в цялата страна, които днес са тук. Продължавайте да предавате спомените за своите родове и поддържайте традицията жива”, каза водачът на листата на левицата пред участниците в родовата среща.

"Купуването и продаването на гласове е престъпление".

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top