Ученици от старозагорски училища с благотворителни инициативи в подкрепа на Теодор

5 600 лева е събраната сума от Благотворителния концерт в помощ на Теодор. Проявата бе организирана от старозагорски младежи, а участие в нея взеха ученици от девет местни училища.

От близо три години младият мъж се бори с диагнозата неустановена тромбоцитопения - понижен брой на тромбоцитите.  При липса на тези клетки кръвта не се съсирва. След неуспешно лечение у нас, турски клиники са готови с оферти за трансплантация на костен мозък, но първоначалната необходима сума е близо 133 хиляди евро. Средствата са непосилни за семейството.Няколко училища организират благотворителен базар в подкрепа на младия мъж от Стара Загора. ПМГ “Гео Милев” поставиха старта и вече прибавиха събраната сума от базара към тази от благотворителния концерт.

Осмокласници от ГПЧЕ “Ромен Ролан” си дадоха сметка, че малка част от тях са присъствали на концерта и решиха да помогнат чрез благотворителен базар. Учениците от езиковата гимназия заложиха на домашно приготвена храна в своя базар, тъй като им гостуват чуждестранни ученици по програма “Еразъм +”. Вкусотиите бяха лично приготвени от осмокласниците и техните родители, а целта на домашната българска кухня бе чуждестранните ученици да се запознаят с нея. Гостите на града пък обикнали от родната кухня  баницата и мусаката, но признават, че траен спомен у тях ще оставят природните красоти на България.

ПГОХ “Райна Княгиня” продължава инициативата на 22-ри април с благотворителен базар по случай патронния празник на училището. Два дни по-късно, на 24-ти април учениците от 5 ОУ "Митьо Станев" завършват с Великденски благотворителен базар в подкрепа на Теодор./Дарик

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top