Представят “Животът и смъртта на Людмила Живкова. Биография” в Стара Загора

Библиотека "Родина" Стара Загора представя  “Животът и смъртта на Людмила Живкова. Биография”  с автор Иво Милев ще бъде представена на 27 март (сряда) от 17:30 часа в Галерия „Байер“ в Стара Загора. Ден след представянето на биографичната книга в рамките на Чудомировите празници в Казанлък, авторът й ще гостува и в града на липите.

Това, което е направил Иво Милев е “едно от най-важните събития в литературата и историята ни за последните години”, казва за книгата стриктният наблюдател на книжния пазар, Светлозар Желев и това вече не е малко.

Новата биография на Людмила Живкова, “Животът и смъртта на Людмила Живкова”, е резултат на многогодишен труд на автора Иво Милев. Той работи по темата Людмила Живкова от 2009 г. във връзка с развитие на проект за игрален филм на продуцентските компании СИА и Камера. След работа с над 50 000 страници архивен материал, в по-голямата си част неизползван досега, книгата представлява ултимативния биографичен разказ за Людмила. В центъра на този разказ е личната драма и трагедия на една жена, умряла с чувството, че е предадена, изоставена и излъгана, дори от собствения си баща, а смъртта й и до днес продължава да буди загадки. 

 „Животът и смъртта на Людмила Живкова“ е навременна книга, дистанцирана и ангажирана в еднаква мяра.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top