Елена Йончева е с най-много номинации в област Стара Загора за евролистата на БСП

Журналистът и говорителят  на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева е с най-много номинации от област Стара Загора  за кандидат за депутат в Европейския парламент. Това стана ясно по време на заседанието на Областния съвет на БСП – Стара Загора. През м. март се проведоха  11 конференции на общинските партийни организации, съобразно правилата за номиниране в БСП. 49 са общо предложените кандидати за евродепутати, които да влязат в листата на левицата. Партийните форуми номинираха лидерът Корнелия Нинова, зам.-председателят на парламентарната група на левицата Драгомир Стойнев, досегашните евродепутати Сергей Станишев, Момчил Неков, Петър Курумбашев и Георги Пирински. Номинации получиха Деница Златева, Румен Гечев, Георги Гьоков, Александър Симов, Иван Кръстев, Крум Зарков, Антон Кутев, Николай Бериевски и др.

„Водачът на листата за евроизборите ще бъде  гласуван утре на заседанието на Националния съвет, предстои  в началото на април да бъде подредена и евролистата на БСП”, каза Драгомир Стойнев, член на ИБ на НС на БСП. Той определи като изключително важни евроизборите. „До тогава ще станем свидетели на още събития, които да докажат правотата ни за излизането от парламента. Всеки ден има събития, които разобличават задкулисната коалиция между ГЕРБ и ДПС. Срещите ни с хората  по места продължават”, заяви Стойнев.

Председателите на общински съвети докладваха на заседанието готовността на структурите за провеждане на изборите за ЕП. „БСП ще вложи усилия и енергия да постигне успешния вот на избирателите на 26 май, който да я изведе като първа политическа сила в област Стара Загора. Очакваме  резултатите да доведат до промяна на статуквото и в България наесен”, каза председателят на Областния съвет на БСП Румяна Динева.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top