Оставиха за постоянно в ареста 27-годишен мъж, шофирал неколкократно пиян

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Х., на 27 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че 22.02.2019 г. в село Богомилово, общ. Стара Загора, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Хонда“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, в частност 1,22 на хиляда, установено по надлежния ред – с техническо средство „Алкотест Дрегер“, след като е осъден за деяние по чл.343б,ал.1 от НК  –  престъпление чл. 343б, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното бързо производство е установено, че на 22.02.2019 г. обвиняемият И.Х. бил в село Богомилово, общ. Стара Загора, където употребил алкохол. Той бил спрян за пътна проверка и при тестване, техническото средство отчело наличие на етилов алкохол в организма на И.Х. в концентрация,  по-висока от допустимата в закона.

Обвиняемият И.Х. е осъждан. Деянието на 22.02.2019 г. е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане, отново за шофиране в нетрезво състояние.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.Х. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо И.Х. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top