Над 10 см. е снежната покривка в района между Стара Загора и Казанлък

В Старозагорско снежната покривка е няколко сантиметра. Пътните настилки са заснежени и обработени. Движението се осъществява при зимни условия, но без ограничения. Няма сериозни пътни произшествия или закъсали шофьори в областта.

Около 10-13 см е снежната покривка в района между Стара Загора и Казанлък. Сняг натрупа и на проход Шипка, няма ограничения на движението. Изчистени са пътните настилки на другия старопланински проход Република.

На двете автомагистрали „Тракия“ и „Марица“ пътните настилки са обработени. Видимостта е добра. Движението по АМ „Тракия“ в участъка Чирпан – Стара Загора до края на март се извършва с максимална скорост до 90 км/ч и повишено внимание двупосочно с цел осигуряване безопасността на движението поради неравности на пътната настилка.

Остава в сила забраната за движение на превозни средства по пътя връх Шипка-връх Бузлуджа. Въпреки това, търсачите на силни усещания продължават да я нарушават. При предишния снеговалеж младеж закъсал с колата си, но по-късно успял да се придвижи.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top