22 септември 2023

Над 115 млн.лв. е бюджетът на община Стара Загора за 2019 година

При голям интерес, час и половина продължи общественото обсъждане на проекта бюджет на Община Стара Загора за 2019 година. Прогнозната му рамка надхвърля 115 млн.лв. (115 882 114), което е с около 11 млнв. лв. повече в сравнение с предходната година. Основната цел при формирането му е да има баланс – разходната част да е съобразена с приходната, за да запазим финансова стабилност. Той отговаря на приоритетите ни и на предизборнатапрограма, която изпълняваме в момента, обясни при представянето му кметът Живко Тодоров.

Той подчерта, че поетите ангажименти ще бъдат изпълнени до края на мандата.
Няма да има промяна в размера на данъците и таксите и през 2019 г., те не са вдигани от 2012 г. насам, въпреки че оттогава минималната работна заплата в страната е увеличена близо два пъти. Не се очаква увеличение на приходите от данък автомобили заради въведената еконорма. „ За някои стари автомобили ще има увеличение, но за около 50 на сто от останалите ще има намаление на данъка до момента, обясни главният финансист Цанка Ганева. Предстои да бъде прието изменение в наредбата за промяна на облагането, което ще бъде едно от най-ниските в страната. Ставките ще бъдат приети на януарското заседание на Общинския съвет.

На представянето на Бюджет 2019 присъстваха още зам.-председателят на НС Емил Христов, народният представител Радостин Танев, зам.областните управители Петя Чакърова и Красимир Червилов, заместник-кметовете Иванка Сотирова, Красимира Чахова и Янчо Калоянов, общински съветници, представители на учебни заведения, браншови организации, много граждани и общественици.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top