Готварска книга с рецепти издадоха в старозагорско училище

Книга с любими рецепти на децата издадоха в 13-то основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в Стара Загора.

„Коледа е Рождеството на Спасителя, светлината в душите ни, пламъкът на семейното огнище, сбъднатите и новородените мечти, топлината на срещнатите погледи, приемащата и прощаваща сила на любовта. Коледа, освен всичко това, е и вдишване – аромат на пръчка канела, кръгчета портокал и топъл хляб. Това вдъхнови учители и ученици да създадат книга с любимите рецепти на децата от училището“, разказа директорът на училището Иво Радков.

През ноември майки и баби записали своите доказани и многократно приготвяни рецепти. Почти 200 кулинарни предложения са включени в готварската книга. Солени и сладки изкушения споделили близо 150 родители и близки на учениците от 13-то основно. На 20 декември излезе от печат и първото копие на книгата, съдържащо 84 страници, с гланцова цветна корица, създадена по проект на ученици. Преобладават вкусни предложения за закуски и сладкиши, но най-важното е, че всяка рецепта е проверена и много любима.

„Благодарен съм на учителския и родителския екипи, които активно съдействат в новите начинания на училището, в концертите и базарите, в състезанията и празниците“, каза още директорът. Той припомни, че училището е едно от тринадесетте, избрани от цяла България, чийто интериор ще бъде качествено променян с красиви фототапети през настоящата и следващите две години по проект на фондация ЛайтСорс.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top