Силен старт за баскетболния състав на “Берое“ за девойки до 16 години

Селекцията на „Берое“ постигна 2 категорични победи в първия за сезона турнир по баскетбол за девойки до 16 години в Зона „Загоре“ и оглави временното класирането. В своята зала в Стара Загора домакините, в чийто състав бяха почти всички от новопривлечените през лятото в школата момичета, разбиха силния отбор на „Асеновец“ с 68:49 точки. Авансът на „зелено-белите“ беше 13 точки на почивката, но след страхотна трета четвърт те натрупаха преднина от над 30 и спокойно дочакаха финалната сирена.

Последва още по-убедителен успех срещу бургаския „Нефтохимик“ със 79:40 точки, като още след 20:4 в първата четвърт стана ясно, че водените от Катя Кордова баскетболистки  няма да имат проблем да спечелят.

Над 250 зрители в Общинска зала „Стара Загора“ не спряха да подкрепят девическия състав на „Берое“, който през този сезон е с амбиции за високи постижения на национално ниво.
„Изключително сме доволни от момичетата, защото в тази възраст в предходните години превъзходството на „Асеновец“ и „Нефтохимик“ беше много осезаемо. Резултатите днес са показателни за сериозното отношение на ръководството и треньорите в школата, както и за дългосрочните цели, които сме си поставили за развитието й. Инвестираме средства в базата, в общежития и като цяло се стараем да предоставим отлични условия на момичетата, които привличаме в Стара Загора. Надяваме след няколко години именно тези деца да са в основата на женския отбор“, заяви след днешните двубои изпълнителният директор на БК „Берое“ Иван Николов.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top