Паметен знак за д-р Евгений Желев предлагат да има в Стара Загора

Инициативна група от старозагорци е изпратила предложение до Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора, за поставяне на паметен знак за д-р Евгений Желев по повод една година от смъртта му.

„Периодът на неговото управление съвпада със строителство, ремонт, възстановяване и изграждане на редица важни за града обекти. Особено горд беше Доктора, както всички го наричаха с уважение, с „квадрата на духа”. Име, измислено от самия него за сградите на операта, музея, регионалната библиотека и художествената галерия, ремонтирани в неговите кметски мандати, в ония години, когато все още нямаше пари от европейски фондове и трябваше да се решават проблемите със собствени средства или кредити. За работата си споделя: „Когато предложиш действено решение, няма проблем нито с Общинския съвет, нито с институциите, нито с общността”.“, се казва в предложението.

От инициативната група припомнят, че д-р Желев умееше да взема бързи, навременни, правилни и точни решения и да увлича хората за тяхното реализиране, както и откровението
му: „И на 120 години да стана, пак ще си остана заралия”.

Предлага се паметния знак да бъде поставен в градинката между Драматичния театър, Регионалния исторически музей, Регионалната библиотека, Художествената галерия и Операта, като доказателство за дълбоката признателност към него за съграждането на съвременния културен център на града ни, уникален като архитектурно-духовна среда.

Кметът Живко Тодоров трябва да внесе предложението в Общинския съвет и съветниците да гласуват приемането му.

Коментирай!

#1
Бай ГаНчо - 2018-10-20 15:33:21

Ко, каза, ко рече, ко?

#2
дядо Илия - 2018-10-24 21:19:28

След като се спомина, се оказа, че докторът е успял да приватизира половината център на града - целият подземен паркинг до джамията и още доста хубави места останаха на наследниците му. Остава сега и паметник да му направят!

Още новини

Scroll To Top