Янко Янков е третата номинация за „Добрият Самарянин“ на 2018

Общинският съветник Янко Янков е третата номинация за „Добрият Самарянин" 2018 г. Номинацията е от Моника Маринова, носителят на "Отличието на общността" през 2017 г. – едно от отличията в Конкурса „Добрият Самарянин".

"Един от хората, който се включи с огромна решителност и неотлъчно беше до мен беше г-н Янко Янков". Той лично направи няколко немалки дарения, редовно популяризираше кампанията ми и осигури множество обекти, в които бяха поставени дарителски кутии. Не спря да търси начини да подкрепя мен и детето ми, както тогава, така и днес, когато вече съм добре, щастливо омъжена и майка на две деца. С настоящата номинация изказвам своята огромна благодарност и към всички многобройни дарители и добротворци, които ме подкрепяха неуморно в трудния за мен път", пише в своята номинация Моника.

Тя забелязва и още един жест на добротворство, за който счита, че Янко Янков заслужава да бъде сред номинираните за годишните награди "Добрият самарянин". След като газова бутилка се взривява и нанася сериозни материални щети в апартамента на 75-годишен мъж, който живее с болния си син, Янков организира и частично финансира ремонта и поставянето на дограмата в апартамента му, както и не престава да призовава общността за подкрепа за пострадалия мъж, който след инцидента попада в болница с изгаряния по тялото. Обикновено Моника Mаринова е от страната на помагащите. Помага на нуждаещите се, когато и с колкото може. Но в един миг тя се сблъсква с изключително тежко изпитание - откриват й сериозно заболяване, което поставя редица големи предизвикателства пред нея. Нуждае се от около 50 000 евро, за да й бъде извършена рядка и сложна интервенция в кипърска клиника. Както често се случва, огромен брой старозагорци и доброжелатели се включват в акцията "Нека се обединим за Мони", за да бъде осигурена непосилната за нея сума за лечение. Резултатът - Моника - оперирана и възстановена!
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top