Българският патриарх Неофит се поклони пред паметта и делото на първия старозагорски митрополит Методий

Представители на институциите и църквата, водени от Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, днес се поклониха пред паметта и делото на първия старозагорски митрополит Методий, по повод 180 г. от неговото рождение. Те положиха венци и цветя пред паметника на дядо Методий, който се възвисява на входа на едноименния парк в Стара Загора. В ритуала участваха още старозагорският митрополит Киприан, зам. -председателят на Народното събрание Емил Христов, народният представител Радостин Танев, областният управител Гергана Микова, кметът Живко Тодоров, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, общинският съветник Николай Диков, представители на институциите и Св. Синод. Преди това те посетиха обновеното неделно училище в църквата „Св. Троица“, където деца изучават вероучение, рисуване и езици. Те посветиха специална програма на гостите и подариха рисувани от тях икони на патриарха и владиците, които осветиха ремонтираните помещения.

В Стара Загора патриарх Неофит откри  конференция под наслов: „180 години от рождението на Старозагорския митрополит Методий Кусев“.
Той е в града начело на делегация от представители на Светия Синод, Вселенската Патриаршия, свещеници от Московската и Румънската патриаршия по повод празника 5 октомври и годишнината от рождението на първия старозагорски владика.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top