Над 70 точки гласуват на днешното редовно заседание на Общински съвет Стара Загора

Над 70 точки ще разгледат на днешното си заседание старозагорските общински съветници. Акцент сред тях са двете точки, които касаят територията на "Бедечка". Припомняме, че на заседание през септември миналата година  бе прието решение, с което се допусна изменение на ОУП на града и изготвяне на ПУП за територията на "Бедечка", в съответните граници, в които е разположен паркът. То беше оспорвано в Административния съд, но след приключване на сагата се очаква идната седмица ПУП да бъде приет.

Другата точка, която засяга "Бедечка" е налагането на забрана за ограждане на имоти. Причината за това е, че статутът на района е променен на парк и хората нямат възможност да го използват като такъв.

Сградата на бившето Първо ОУ „Г. Бакалов” да бъде преустроена в административна. Това предлагат от общинска администрация на местните старейшини, които следващата седмица ще проведат първото си след лятната ваканция редовно заседание.

Превръщането на сградата от училище в такава за административни нужди ще позволи там да бъдат преместени общински служби, които да се съчетаят с държавните институции в града. В предложението не влизат училищният двор, нито физкултурният салон, които предстои да се реновират и използват по предназначение. След приключване на ремонтните дейности в СУ „Иван Вазов” и 9 ОУ „Веселин Ханчев” кметът Живко Тодоров обеща да се обновят и сградите на ОУ „Самара” и СУ „Христо Ботев”, в което е пребазирано I ОУ „Г. Бакалов”.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top