Демонстрации, игри и ателиета ще има в Европейската нощ на учените в Стара Загора

За единадесета поредна година на 28 септември Стара Загора ще бъде един от градовете на Стария континент, в които едновременно ще се състои Нощ на учените. Това обяви на пресконференция в пресклуба на БТА проф. Галя Кожухарова, директор на Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите (ДИПКУ) към Тракийския университет.

Европейската нощ на учените през тази година е под мотото "История, археология , етнография".  Началото ще бъде в 15,00 часа когато ще бъдат отворени лаборатория "Екологична химия" и музеят на Ветеринарномедицинския факултет при Тракийския университет.

В 16,00 часа ще започне "Шеметна надпревара "Пътуване във времето" за ученици от 8 до 12 клас, които ще откриват различни исторически обекти. Един час по-късно с помощта на специалисти от Регионалния исторически музей ще започне "Обиколка в античния град: Един ден в Древна Тракия".

В тази специална нощ жителите и гостите на Стара Загора ще могат да се преобразят с антично облекло. Това ще се случи от 20,00 часа на Античната улица в РИМ Стара Загора.

"Предвиждат много дейности за деца - демонстративни игри, ателиета, като ученици и възрастни ще могат да посетят музеите и лабораториите на университета", обясни проф. Галя Кожухарова.
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top