15 учители от програмата на “Заедно в час” ще преподават в Старозагорско през новата учебна година

15 учители от програмата на “Заедно в час” ще преподават в област Стара Загора от началото на новата учебна година. Те ще работят в 8 училища партньори на организацията в Стара Загора, с. Ягода, с. Ръжена, с. Паничерево, с. Горно Черковище и  Николаево.

Новите учители в региона са 9 ще преподават в Стара Загора, Ръжена и Ягода. Още шестима души продължават да преподават като учители втора година в програмата на организацията в Стара Загора, Ръжена, Паничерево, Горно Черковище и Николаево. В град Стара Загора освен в СУ "Христо Смирненски" участници в програмата на "Заедно в час" за първи път ще има и в Първо ОУ "Георги Бакалов".

Освен тях в региона остават да преподават трима възпитаници на програмата в Казанлък и Стара Загора.

"Заедно в час" работи в обл. Стара Загора от 2015 година. През март 2018 г. съвместно РУО Стара Загора и участници в програмата на "Заедно в час" организираха форума “Привличане и задържане на учениците в училищата на регион Стара Загора”. Събитието събра учители и директори от 80 училища и представители на общини от целия регион, които обсъждаха заедно причините проблема с отпадането на ученици от училище и успешни практики за неговото решение.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top