Над 12 тона отпадъци събраха в община Стара Загора през уикенда

На територията на община Стара Загора в кампанията „Да изчистим България заедно ‘2018“ участваха 831 доброволци, които почистиха 40 замърсени места в Стара Загора и 18 села от общината.

Почистени са общо 770 куб.м площ, съобщи Гино Гинов, ръководител на общинското звено „Чистота“, организатор на почистването. Събраните отпадъци са 12, 720 тона, които са извозени на 15 и 16 септември 2018 г. за обезвреждане и депониране в Клетка № 1 на Регионален център за управление на отпадъците Стара Загора в землището на с. Ракитница.

В кампанията се включиха 2 неправителствени организации – Фен клуб „Берое“ и Туристическо дружество „Сърнена гора“ и 5 учебни заведения. От държавните фирми и ведомства участваха служителите на Държавния архив.

За поредна година кампанията беше подкрепена и от 80 служители на общинската администрация, които събраха над 140 чувала с отпадъци. В почистването на район около пътя за Дъбрава се включиха и кметът Живко Тодоров, зам.-кметът Йордан Николов и секретарят Делян Иванов. За провеждането на кампанията тази есен Община Стара Загора осигури 5 000 полиетиленови чувала и 5 000 чифта ръкавици за еднократна употреба.

 

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top