Баскетболния отбор на Берое привлече кандаски център

Канадският център от полски произход Далин Бачински ще играе в Берое от новия сезон. Високият 213 см. играч е роден на 21 юни 1991 г. в Калгари. Завършил е местната гимназия Sir Winston Churchill. След това играе първо за университета Southern Utah, след което завършва University of Utah, където играе до лятото на 2015 г. Именно тогава Бачински стига до 2 мача за Торонто Раптърс в лятната лига на Националната баскетболна асоциация. През следващия сезон канадецът е част от подготвителната за НБА G лига, където записва 13 участия за Гранд Рапидс. Центърът е част и от Драфта на НБА, където обаче не е избран за участие в Лигата на извънземните.

Бачински минава също през японското и аржентинското първенство, а за последно е играл в Британската баскетболна лига с тима на Уорчестър, където през изминалата кампания изиграва 30 мача, в които престоява средно по 26.2 минути на терена и записва по 14.5 точки и 9 борби на мач. Тимът му завършва на седмо място в редовния сезон и отпада на 1/4 финалната фаза в плейофите.

Берое пожелава успех на новия си център и му пожелава да бъде абсолютният господар в подкошието в българското първенство и Балканската лига!/Бероебаскет

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top